Hoe ziet mijn studio eruit?! | Thuis studio

Ik ben al een tijdje bezig met een thuis studio. Sinds ik wist dat ik radio-dj wilde worden ben ik bezig geweest met het bouwen van een thuis studio. Een studio waar ik kan oefenen en programma’s kan voorbereiden voor mijn eigen radioprogramma voor Haarlem105.

Op mijn middelbare school kregen we de opdracht: “Maak een uur radio” en daarna ging ik ook nog op bezoek bij NPO 3FM Serious Request in Haarlem en toen wist ik het zeker; ik wil radio-dj worden. Ik ben echt een muziek fanaat, ik kan niet zonder!!

Dit is een van de eerste foto’s die ik heb van mijn studio. Zoals je kan zien, het was allemaal nog maar in een begin fase. Maar toen had ik wel al de Behringer DX2000USB, die heb ik nog steeds. Ik ben begonnen met een andere mengtafel, maar al snelde ben ik op deze overgestapt. Ik ben nog steeds erg blij met dit mengpaneel.

Zoals je hier ziet heb ik hier al iets meer spullen. Hier had ik nog het idee om samen met vrienden een programma op te nemen, jammer genoeg is het er nooit van gekomen. Maar mijn studio kreeg voor mijn gevoel al iets meer vorm.

Hier heb ik de schermen weer anders neer gezet en kon ik ze allemaal goed gebruiken. Op 1 van mijn schermen zie je ook het programma Zenlex open staan. Dit is het programma waar Haarlem105 op draait. Hier was ik dan ook bezig met één van mijn eerste programma’s.

Dit was de fase waarbij ik wist dat ik een kamer erbij kreeg, dit doordat mijn zus uit huis ging. Hier was ik dan ook bezig om alvast wat andere spullen te kopen, zo wilde ik vier gelijken schermen hebben en een mooie strakke microfoonstandaard.

Hier is mijn vader de poten aan het plaatsen onder mijn nieuwe bureau. Het is een bureau van 3 meter lang en 85cm breed. Ik wilde graag genoeg ruimte hebben voor mijn dj spullen, maar ook een plekje waar ik kon zitten met mijn laptop, dat had ik niet op mijn vorige bureau, dit miste ik erg.

Dit was ongeveer twee dagen erna. Dit was op een donderdagavond, mijn programma was uitgezonden dus ik had vanaf dat moment een week de tijd om te bouwen aan deze studio.

Dit is dan uiteindelijk het eindresultaat. Een radiostudio die helemaal van mij is, waar ik dingen kan voorbereiden en opnemen voor mijn wekelijkse programma bij Haarlem105; Haarlem Luncht. Het is ook een plek geworden waar ik heerlijk kan relaxen en genieten van de muziek.

Af en toe dan verander ik nog wat. Zo vond ik mijn studio best kaal, er hing nog niet echt een sfeer voor mijn gevoel. Maar daar is verandering in gekomen. Van vrienden heb ik een disco bal gekregen ? en zo heb ik nog wat leuke foto’s op kunnen hangen door zo’n plastic doek die ik van mijn tante heb gekregen.

Heb je nog vragen over mijn studio? Laat het vooral weten, volg mij op alle social mediakanalen; kijk dan hier beneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *