Branche opdracht | Nederlandse Top40

Voor deze opdracht heb gekeken naar een muziek stage, bijv. voor een Qmusic muziek redactie of dat van de Nederlandse Top40. Ik schreef twee berichtjes voor op de site, een nieuwe releases bericht en een recensie van een concert.

Nieuwe releases

De afgelopen week hebben weer veel artiesten hun nieuwe single gereleaset. Zo heeft Ronnie Flex zijn nieuwe nummer vannacht uitgebracht en er is weer wat nieuws van Coldplay. Dit is weer een nieuw lijstje ‘Nieuwe releases’.

Afgelopen nacht heeft Ronnie Flex zijn nummer ‘Heimwee’ uitgebracht. Het gaat over zijn relatiebreuk met Famke Louise wat in het begin van dit jaar stuk liep. Op 1 januari 2020 zal hij zijn vierde studio album uitkomen.

Before You Go

Na zijn Top40-hit ‘Someone You Loved’ heeft hij weer een nieuw nummer uitgebracht. Lewis Capaldi die vorig jaar nog in de Ziggo Dome stond brengt weer nummers uit. Before You Go gaat over zelfmoord en dan vooral over de nabestaande. Het gevoel dat je het had kunnen stoppen en dat jij het gevoel hebt dat je er verantwoordelijk voor bent. In het nummer vraagt hij meerder keren aan zichzelf of hij wel iets had kunnen doen.

Een ander opvallend nummer is dat van Coldplay ‘Champion Of The World’. Twee weken geleden hadden zal al ‘Orphans’ uitgebracht, dat gaat over weeskinderen. Dit nummer gaat over de front zanger van Frightened Rabbit, Scott Hutchison. Scott had te maken met een flinke depressie, uiteindelijk heeft hij besloten om een einde aan zijn leven te maken.

Coldplay heeft ook ander nieuws. Ze hebben namelijk gemeld dat ze gaan stoppen met touren. Ze zijn tegen het vliegen en de vervuiling van een vliegtuig. Daarom hebben ze besloten dat ze gaan stoppen met touren totdat er een goede oplossing van de uitstoot van een vliegtuig.


Clubtour breekt de deuren naar de hemel

Ze is bekend geworden van het programma ‘De Beste Zanger’ en door haar cover van P!nk met What About Us. Op dit moment is Davina Michelle bezig met haar clubtour door Nederland en met één optreden in België.

Afgelopen vrijdag, 15 november, was ze in het Patronaat in Haarlem. Over het algemeen was het echt een top optreden. Ze begon om 20.30 uur en het was meteen een show. Het was alsof je keek naar een artiest die al jaren in het vak zit. Davina begon met haar nummer Skyward en het was meteen een medley van covers en van haar nummers zoals Hoe Het Danst.

Het was een twee uur durende show waarin ze twee keer van kleding wisselde. Eerst had je haar nieuwe nummer en zong ze vooral haar covers en Duurt Te Lang waarmee ze haar eerste Top40-hit mee had. Na haar eerste kleding wissel kwamen de rustige nummers, zoals: Jealous en Come With Me (Vlieg Met Mij Mee). Er was echt meteen een hele fijne sfeer in de zaal. Als laatst zong ze weer een wat uptempo nummer en toen ging het weer helemaal los. Ze wisselde haar mooie blouse tot een street style outfit. Dat was ook het moment dat de zaal uit zijn dak ging op het nummer Better Now en nog een keer Skyward.

Het was zeker de moeite waard om ernaar toe te gaan. Het was echt van alles wat en het klopte ook allemaal. De lichten, de schermen die achter haar stonden met alle effecten. Davina Michelle had ook alvast een voorproefje van haar studioalbum die ze gaat opnemen. Dus we moeten haar zeker in de gaten houden.

foto: Qmusic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *